Hasta Yatağı Modelleri Nelerdir?

Farklı modellerde hasta yatakları
Farklı modellerde hasta yatakları

Hasta yatağı modelleri, hastaların hastalığına göre seçilen yataklardır. Hepimiz hayatımızın bazı dönemlerinde hasta yakınlarının ya da kendilerinin tecrübe ettiği durumlar yaşamışızdır. Kimi zaman aile büyüklerimizin rahatsızlanmasıyla, kimi zaman da arkadaş ya da akrabalarımızın ve hatta kendimizin de sağlığımızı kaybederek bakıma ihtiyaç duyduğumuz zamanlar olmuştur. Bu gibi zamanlarda hastanın rahat etmesi önceliğimizdir. Tedavi sürecinde hastanın rahat yatması, rahat oturması ve hatta dönmekte zorlanmadan kalkabilmesi gibi durumların kolaylaşmasını sağlayan hasta yatakları bizlere oldukça fayda sağlar.

Hastanın Güvenliği Ve Rahatlığı Önceliktir

Hasta yatağı almak hiç kimsenin hayali değildir elbette. Ancak insanlar hayatları boyunca sağlıklı kalmayabilirler. Kimi zaman akla gelmedik kazalar karşısında hastaneden taburcu olup evde de aynı konfor ve güvenliğin sağlanması için hasta yatağı alınır ya da kiralanır. Uzun süreli hastalık ya da ameliyat sonrası tedavi süreci döneminin rahat geçirilmesi bakımından, hasta yatağı alınması düşünülür. Çok çeşitleri vardır. Bunlardan hastanıza en uygun olanı hangisi ise onun doğru bir şekilde seçimi yapılarak alınır ya da kiralanır.

Hasta Yatağı Modelleri Ve Çeşitleri

Hasta yatağı modelleri öncelikle hastalığın hafif ya da ağır olması durumuna  göre de değişkenlik gösterebilir. 1 motorlu hasta yatağı çocukların tedavi süreci için tasarlanmış hasta yataklarıdır. 2 motorlu, 3 motorlu, 4 motorlu, otomatik, yarı otomatik ve manuel hasta yatakları olarak çeşitlilik gösterir. Hasta yataklarının 2 yıl garantisi vardır. Hastaların hiç biri aynı süre hasta yatağında yatmaz. Kanser hastaları daha uzun süre istirahat ve tedavi süreci yaşarken, kaza geçiren ya da ayağı kırılan bir kimse daha kısa bir zamanda iyileşme gösterebilir. Bu gibi durumlar göz önünde bulundurularak alınacak hasta yatağını, müşteri hizmetleri ile yapacağınız görüşme neticesinde belirleyebilirsiniz. Hastane ortamındaki tedavi sürecindeki rahatlığı ev ortamında da yaşayabilmenizi sağlamak için tasarlanan hasta yatakları bir telefon kadar yakınınızdadır.

Hasta Yatağı
Hasta Yatağı

Hasta Yatağı Hasta Bakana Yardımcı Olur

Hasta yatağı hasta bakan kişilerin kolaylıkla hastasıyla ilgilenebilmesini de sağlar. Onu oturtmak için otomatik ya da manuel olarak yatağı kolaylıkla kaldırması sağlanır. Ayak kısmının kalkması gerekir ise yine aynı şekilde yatağın ayak kısmı kaldırılabilir.  Yatağın kenarında korkuluklar bulunur. Hastanın yataktan düşmesini önleyerek bir kişinin başında beklemesini önler. Ayrıca kumandalı yataklarda vardır ki kendinde olan hastaların kumandayla yatağın kontrolünü sağlaması da mümkündür. Ya da bakıcının kumandayla oturduğu yerden destek vermesi sağlanabilir. Hasta yataklarının bir kısmında ışık da bulunur. Gecenin karanlığında uyanan hasta rahatlıkla çevresini görebilir. Ya da bakıcı hastayı uzaktan izleyebilir.

Hasta Yatakları Satın Alma Ve Kiralama

Hasta yatağı fiyatları bir çok şeye göre değişkenlik gösterir. Öncelikle satın mı alınacak yoksa kiralanacak mı bunu belirlemelisiniz. Bu durum fiyatta değişiklik olmasına sebep olur. Hasta yatağını kiralama satın almaktan bir miktar daha düşük olabilir. Ama uzun süreli tedavilerde satın almak kiralamaya göre daha uygun fiyata gelir. Bunun yanı sıra hasta yatağının  kaç motorlu olduğu gibi manuel mi, otomatik mi,  yarı otomatik mi olduğu da göz önünde bulundurularak fiyat seçenekleri belirlenir. Yatağın motorundan ziyade rahatlığı kolaylaştıran aksesuar, aparatlar ile kumandalı, ışıklı ve birçok işlevsel kolaylıklar fiyatlarda değişkenlik olmasını sağlar. Herkese, her keseye göre hasta yatağı bulunur. Hastaların nekahet dönemlerinde daha hızlı iyileşme göstermesi için hasta yataklarının kaliteli olması çok önemlidir. Kalitesi düşük olan ürünlerin bir takım sektelere uğraması doğaldır.

Hasta Yatakları Ve Özellikleri

Hasta yataklarında bir takım özellikler bulunur. Kiminde otomatik, kiminde yarı otomatik, kiminde de  manuel olarak yapılabilen bir takım hareketler vardır. Başucu kaldırma hareketleri hastanın yemek yerken, ya da oturmak istediğine, TV izlerken, bir şey okumak isterken gibi günlük aktivitelere biraz ayak uydurmaya başladığı dönemlerde yardımcıdır. Baş kısmı rahat ettiği kadar kaldırabilmesi de önemlidir. Bunun yanı sıra ayakucu yatak kaldırma işlemleri de hastanın ayak kısmının bir miktar yükseltilerek kan dolaşımını hızlandırmak gibi bir takım işlevlerde kullanıldığı bilinir. Bununla beraber ters V denilen hızlı ayak kaldırma işlemini yapabilen yataklar da tansiyon sorununu çözmede kullanılır.

Hasta yataklarının iki yan kısmındaki korkuluklar, baş ve ayak sıkışmasını önleyecek aralıklarla hafif oynar şekilde tasarlanmıştır. Hasta yataklarının bir diğer özelliği de yatağın yukarı ve aşağı iner şekilde ayarlanabilen mekanizmaya sahip olmasıdır. Yatak, doktor ya da bakıcıların muayene esnasında, başka bir sedyeye aktarımı sırasında diğer sedyeyle aynı hizaya getirilebilir. Bu gibi durumlarda veya bakımı yapılan hastanın daha rahat bakılabileceği yüksekliğe getirilmesi sağlanır.

Hasta Yatağında Fiyatlar

Hasta yatağı fiyatları genellikle marka, model ve özelliklerine göre değişkenlik gösterir. Tek motorlu, çift motorlu, 3 motorlu, 4 motorlu, otomatik, yarı otomatik, manuel gibi birçok çeşitleri vardır. Buna ilave olarak da yan destek korkuluklarının yanmaz, anti bakteriyel bir yüzeye sahip olması, ışıklı tasarım ya da kumandalı çeşitleri gibi daha birçok detaylarla fiyatlar belirlenebilir. Buna binaen satın alınması ya da kiralanması durumlarında da fiyatlar çeşitlenebilir. Hastanın uzun süreli mi yoksa kısa zaman mı bu yatakta kalacağı da bu fiyatlarda değişkenlik gösterir. Sizler de hasta yatağı gerektiği dönemlerde istediğiniz model ve fiyatlarda yatak alabilir ya da kiralayabilirsiniz.

Yorum Gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir