Rahatlık ve konfor için yatan hastalara büyük fayda sağlayan önemli bir medikal ürün olan hasta yatağı hastanın rahatsızlığının nedeni olan vücut bölgesi için ihtiyaç duyulan tedavinin en büyük yardımcısı olmaktadır. Rahatsızlık özelliğine göre birtakım hususlar göz önünde bulundurularak özel olarak tasarlanan hasta yatakları, hem hastalar hem de refakatçi ya da bakıcısı için büyük kolaylık ve avantaj sağlamaktadır. Birçok çeşit ve fonksiyona sahip hasta yatakları, uygun bir tercih neticesinde seçildiği takdirde hastanın iyileşme süreci çok daha hızlı olmaktadır.
Yatan hastanın en büyük ihtiyacı olan hasta karyolası hem hastanede hem de evde kullanılması mümkün olan önemli bir faktör olmaktadır. Fonksiyonlarına ve tasarımlarına göre çeşitlilik içeren hasta yataklarından biri manüel hasta yatağını diğer yataklardan ayıran en önemli özellik, kumanda olmadan el yardımıyla ayarının yapılması olmaktadır. Elektronik bir sistem yerine motorsuz bir tasarıma sahip olan bu hasta yatağı çeşidi, karyolanın sırt bölümlerinin 70 dereceye kadar dikleşmesinin yanında hastanın oturma pozisyonu ve yükseklik gibi ayarları da yapılmaktadır. Sabit olan manüel hasta yataklarında ise sadece sırt bölümünün ayarlanması sağlanmakta ve hem hastanede hem de evde kullanımı mümkün olmaktadır.
Motorlu ve elektrik sistemli hasta yatakları, iki, iç ve dört motorlu olmak üzere üç türe ayrılmaktadır. Bu yatakların ortak özelliği olarak bütün yatak şeklinde veya baza şeklinde olması veya lazımlık özelliğinin bulunması ve kumanda yardımıyla ayarının yapılması olmaktadır. Baş ve ayak kısmının kumandayla yükseltilip alçaltılması hareketinin ayarının yapıldığı iki motorlu hasta yatakları, 150 kilograma kadar ağırlıktaki kişileri kaldırabilmektedir. Yatağın başlık ve iki yanında yer alan korkuluklarının demir, plastik, ahşap ve alüminyum gibi malzemelerden yapılması, bu yatak çeşidin diğer özelliklerindendir. İki motorlu hasta yataklarındaki fonksiyonların tamamına sahip olan üç motorlu hasta yatakları, bu özelliklerin yanında yatağın bütününün aşağı asansör hareketini yapmasına olanak sağlayan ayarının olmasıdır.
Hem hasta hem de refakatçi için büyük kolaylık sağlayan bu fonksiyon ile yatak, sedye, tekerlekli sandalye gibi eşyalara hastanın naklini daha uygun hale getirmektedir. Ayrıca 200 – 300 kilo arasında ağırlık kapasitesi olan üç motorlu hasta yataklarının motoruna piston motoru adı verilmektedir. İki ve üç motorlu hasta yataklarının fonksiyonlarının birçoğuna sahip olan dört motorlu hasta yatağı, bu işlevlerin yanında öne ve arkaya doğru dik bir açının oluşması mümkün olmaktadır.
Asansöre benzeyen aşağı ve yukarı hareketleriyle, hem hasta hem de refakatçi için hastanın yataktan inmek veya yatağa yatmak istediği zamanlarda büyük kolaylık sağlayan asansörlü hasta yatakları, 3 motorlu hasta yataklarında kullanılmaktadır. 6000 newton gücündeki motor yardımıyla gerçekleşen bu fonksiyon, piston motorları sayesinde 180 – 200 kg taşıma kapasitesine sahiptir. Ergonomik el kumandasıyla çalışan bu yatakların her iki tarafında bulunan korkulukların da tamamen indirilmesi ve kaldırılması mümkün olmaktadır. 4 tekeri bulunan asansörlü hasta yataklarında, tekerlerin çıkarılması veya istenildiği takdirde tekrar yerleştirilmesi mümkündür. Sağladığı fonksiyonel kolaylıkla asansörlü hasta yatakları, hastanın transfer ya da yerinden kaldırılması gereken durumlarda zorlanmaması ve iyi standartlarda tedavisinin yapılması için büyük önem taşımaktadır.
Yatağa bağlı bir tedavi ve iyileşme süreci geçirmek zorunda kalan hastalar, bu durumu bir süre için yaşaması gerektiği gibi hayatının geri kalanında da yatakta tedavi görmek zorunda kalabilmektedir. Birçok durumda hastanın tedavi sürecinin geri kalan kısmını ev ortamında geçirmesinin uygun görülmesi nedeniyle hastanın fiziksel anlamda sağlığını kazanmasının yanı sıra moral ve motivasyon için de ihtiyacına cevap verebilecek fonksiyonda bir hasta yatağı edinmek gerekmektedir. Normal yatak görünümünde olan ev tipi hasta yatakları, hem kaliteli bir hayat hem de hijyenik bir ortam için önemli olmaktadır. Ev tipi hasta yatağının yanında bulunan serum askısı, ilaç alımı ve beslenme masası gibi eklentilerle hastalar çok daha kolay ve rahat koşullara sahip olmaktadır.
Bası yarası rahatsızlığının tedavisi için önemli bir unsur olan havalı hasta yatağı uzun süre sırt üstü, yüz üstü ve yan pozisyonda yatmanın neden olduğu terleme ve tahriş sonucu ortaya çıkan yaralanmaların engellenmesi için kullanılmaktadır. Uzun süre yatan hastaların vücutlarının topuk, dirsek, kuyruk sokunu, kulak ve kalça gibi bölgelerinin sürekli kapalı kalmasından dolayı yaralanmasına sebep olmakta ve havalı hasta yataklarının dengeli bir basınç uygulamasından dolayı bu yaralanmalar önemli ölçüde yok edilmektedir.
Uzun süre yatan hastaların aksine birkaç ay gibi kısa sürede iyileşme süreci olan hastalar için ideal bir hizmet olan hasta yatağı kiralama fonksiyonel anlamda uygun görülen yatağı çok daha uygun maliyetle almak mümkün olmaktadır. Uzun süre yatağa bağlı kalan ve yatalak hastalar için satın alınmasının daha ideal olması, fonksiyon ve çeşitlerine göre hasta yatağı fiyatı belirlenmekte ve kişinin uygunluğuna göre tercih edilmektedir.
Radikal Medikal Hasta Yatakları
Ürünlerimizle ilgili soru, teknik destek veya siparişleriniz için bizi arayabilirsiniz.
Gsm: 0 534 923 19 06
Tel: 0 212 615 05 88
İmalatçı firmadan satılık elektrik motorlu hasta yatakları ve havalı yatak çeşitleri kiralama hizmetleri
Firmamız üretimini yaparak satışa sunduğu ürünlerini, İstanbul ilimiz ve tüm Türkiye il ve ilçelerimizde kurduğumuz satış merkezlerinde sergilemektedir. Elektrikli hasta karyolası, havalı yatak ve hasta yatağı kiralama hizmetimiz için bizimle yedi gün yirmi dört saat iletiişim kurabilirsiniz.
Partner Web Siteleri: Emek hasta yatağı - Emek Sağlık hasta yatağı - Haskar hasta yatakları - Hürriyet Medikal hasta yatağı kiralama - Witra havalı yatak Sistemleri
Bu sitede yayınlanan yazılar ve görsellerin telif hakkı Radikal Medikal hasta yatağı firmasına aittir.