Bakıcı İçin Hasta Yataklarında Olması Gereken Özellikler Nelerdir?

Radikal Medikal hasta yatakları
Radikal Medikal hasta yatakları

Günümüz koşullarında giderek artan sayıda hasta ve hastalık çeşidi görülürken bazı hastalıkların çok uzun tedavi sürecinin olduğu da bir gerçek. Gerek hastanelerde ve gerekse de evlerde tedavi gören hasta kadar hastaya bakan kişilerin de rahatlığı için özen gösterilmelidir. Hastanın yaşadığı süreç elbette zorlu bir süreçtir ancak hastaya bakmak da zorlu ve yorucu bir süreç olacaktır. Bu nedenle de satın alınması ya da kiralanması gereken hasta yatağı modellerinin bakıcı için de uygun olması arzulanır.

Hasta yatağı alırken her ne kadar öncelik hastanın rahatı olsa da hastaya bakacak olan kişinin de rahatlığı ve konforu düşünülmelidir. Hastane yatakları, tedavi gören veya sürekli yatalak olan hastalar için hastaları daha konforlu hale getirmek için tasarlanmıştır. Örneğin, felçli hastalar ya da hareket kabiliyeti olmayan hastaların sürekli aynı şekilde yattıkları için vücutta eklem rahatsızlıkları ve yaralar oluşur.

Havalı yataklar
Havalı yataklar

Yatak, hastanın durumuna göre ve hastayla ilgilenecek kişinin rahatlığına göre satın alınmalıdır ki hastayla ilgilenen kişiler hastayla daha rahat ilgilenebilsin ve hizmetlerini kolaylıkla yapabilsin. Hastaya bakan kişinin hastaya rahat bir şekilde yaklaşmasına engel olan yataklar da var. Maalesef bunlar hem hastanın hem de bakıcının hayatını oldukça zorlaştırıyor. Bakım verenin hastayla ilgilenmesini kolaylaştıracak şekilde düşünülmüş ve o şekilde tasarlanmış bir hasta yatağını hasta yatağı kiralama ya da satın alma ile kullanabilirsiniz.

Hastane Yatağının Özellikleri Nasıl Olmalıdır?

Her hastanın kendine özgü bir durumu vardır, kimisi hareket edemez, kimisi sürekli yatmak zorundadır ve kişmişi de günlük ihtiyaçları için kalkıp hareket edebilir. Hastanın yatalak olması gibi durumlar da söz konusu olabilir. Bu durum kimilerinde bazen bel altı bazen de bel üstü sorunlar şeklindedir.

Tüm yatalak hastalar için tasarlanmış ve onlar için uyumlu olan hastane yatakları rahat ve kullanışlıdır aynı zamanda hastaya bakan kişinin de hayatını kolaylaştırır. Günümüz teknolojisi daha konforlu hasta yatağı modelleri ile hastalara daha rahat ve konforlu hizmet verebilmektedir. Tekerlekli yataklar, hastanın yön değiştirmesine ve hatta oda ve oda içinde yer değiştirmesine olanak sağlar. Bir diğer taraftan motorlu yatak çeşitleri ve amortisörlü yatak çeşitleri ile de farklı hareketlere sahip olunabilir.

Hasta Yatağı Seçilirken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Hem hastanın güvenliği, rahatı ve tedavi süreci için olumlu olduğu kadar bu yatakların hastaya bakan kişinin de işini kolay yapmasını sağlaması gerekir. Ancak yatak seçerken daha çok hasta yatağı fiyatları seçeneklerine göre tercihler yapılıyor. Oysa ki tamamen hastanın, hastanın kalacağı evin ve hastaya bakacak olan kişinin durumlarına göre karar vermek gereklidir.

Hasta yatağı elektrikle çalıştığı için kendine ait bazı kabloları vardır. Bu kablolar sayesinde hareket kabiliyeti mümkün olur. Kabloların korunaklı olması da zarar görmemesi açısından önemlidir. Hastanın yaşlı ya da çocuk fark etmeksiniz yataktan düşme ihtimaline karşı önlem alınmış olması gerekiyor. Birçok özel duruma göre tasarlanmış yatak çeşitleri bulunuyor. Havalı yatak çeşitleri, elektrikli yataklar, çok amaçlı olanlar gibi üretilen hasta yataklarının önemi tedavi süreci için de olumlu katkılar sağlıyor.

Havalı Yatağın Faydaları Nelerdir?

Havalı hasta yatağı, hastalar için en çok aranan yataklardan sadece biridir. Bunun nedeni, hava basıncının oluşturduğu bir taban olmasıdır. Uzun süre yatmak zorunda kalan hastalarımız için şişme yatak doğru seçim olacaktır. Havalı yatak sayesinde fazla nem ve terleme olmaz. Ayrıca hastanın uzun süre utanç verici bir şekilde yatması doğru değildir. Havalı yatak sayesinde daha rahat ve konforlu bir uyku şekli olacaktır. Havalı yatağın başında bulunan delikli minder sayesinde hasta başını indirirken ısıyı hissetmeyecek şekilde ayarlanır. Bunları dilerseniz hasta yatağı kiralama hizmeti ile de temin edebilirsiniz.

Havalı Yatak Modelleri
Havalı Yatak Modelleri

Elektrikli Hastane Yatağının Özellikleri Nelerdir?

Bir hasta yatağı, elektrikli olduğunda, elektrikli olmadığında olduğundan daha fazla özellik ve işlev gerçekleştirebilir. Elektrikli hastane yatağı, hareketsiz hastalar için en iyi sonucu verdi. Güç sayesinde hasta yatağı hareket ettirilebildiği için bu özellik sayesinde hasta oldukça rahat bir yatış süresine sahip olacaktır. Firmamız bu konuda çok dikkatli davranmakta ve doğru davranmaktadır. Bugün en uygun hasta yatağı fiyatları ile siz de söz konusu yataklardan satın alabilir ya da kiralayabilirsiniz.

Hastane yatağının elektrikli olmasının yanı sıra birçok işlevi olduğu da göz ardı edilemez. Elektrikli olması, uzaktan kumanda sistemine de sahip olduğu anlamına gelir. Hastanın hareketsiz yatarken, örneğin uzaktan kumandadaki bir düğme ile ayağını hareket ettirmesi mümkündür. Aksi halde hastayla ilgilenen bir akraba veya bakıcının hastanın fiziksel özelliklerine kadar gidebileceği bilinmektedir.

Çok Amaçlı Hastane Yatakları

Elektrikli hasta yatakları tek tuşla istediğiniz kadar hareket etme özelliği ve kontrol sistemi ile donatılmıştır. Bu sayede hem hasta hem de hastayla ilgilenen kişi çok rahat bir şekilde işlemi gerçekleştirebilmektedir. Hastaya bakan bir bakıcının yokluğunda bile hasta parmak ucuyla bile istediği hareketi yapabilir. Bir hastane yatağının sadece elektrikli ya da sadece hava yatağı olmanın dışında birçok işlevi olması, o hastane yatağının en iyi şekilde kullanılmasını sağlar. Birden fazla işlevi olan çok fonksiyonlu hastane yatağı, hasta yakınlarının ve hastaların yüzünü güldürüyor.

Her adım atıldığı için her hasta ve bakıcı istediği süreci kolaylıkla gerçekleştirebilir. Çok fonksiyonlu hasta yataklarında tam olarak istenen budur. Elbette fiyattaki değişim özellik sayısı ve model değişikliği ile de kendini gösteriyor. Bu durumda firmamız sizlere en uygun ve en gerekli hastane yatağını sunmaktadır. Örneğin satın almak yerine kiralamak hem bütçenize uygun hem de çok amaçlı hasta yataklarının hepsinden faydalanmanızı sağlar.

Elektrikli hastane yatakları
Elektrikli hastane yatakları

Çok fonksiyonlu hastane yatağının bir diğer güzel özelliği de hastanın bakıcının ağırlığını hissetmemesidir. Hal böyle olunca hem şirketimiz hem de hastamız memnuniyetle hizmet vermeye devam etmektedir.

Yorum Gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir