Hasta yatakları normal yataklardan farklı bir amaca sahip olduğundan öncelikle ortopedik olmalıdır. Ardından hastanın vücuduna göre şekil alabilecek yumuşaklıkta, rahatlıkta olmalıdır. Korkulukları istenildiğinde çıkarılabilecek yapıda olmalıdır.
Baş kısmı ekstra yumuşak ve rahat olmalıdır. Yastık seçimi ise anatomik bir yapıda olmalıdır. Hasta genel anlamda aynı pozisyonda yatacağı için boyun ve baş zedelenmemelidir. Seçilen yatağın havalı hasta yatağı olması konfor bakımından önem taşır. Bu yönde yapılan seçim hastanın uzun vadede konforlu bir istirahat geçirmesini sağlar.
Yatağın yüksekliği çok alçak veya yüksek olmamalıdır. Hasta kendi başına hareket edebiliyorsa yataktan inip kalkmasını kolaylaştıracak yükseklikte olmalıdır. Yatağın yüksekliği kumanda ile kontrol edilebilen yataklar genellikle daha işlevseldir. Bu yönde tercih yapılması ideal olur. En ideal yatak seçimi yapmadan önce bir uzman doktordan yardım alınarak hastanın ihtiyaç duyduğu konfora yönelik bir hasta karyolası seçilebilir.
Günümüzde artan doğal felaketler, akraba evlilikleri, savaşlar, kazalar ve hastalıklar sonucu birçok insan ölmekte hatta çoğu yataklara mahkum kalmaktadır. Özellikle yataklara mahkum kalan insanların bakımı oldukça güç olmakla beraber, hastanın rahat etmesi de bir o kadar zordur. Yatağa mahkum olan bir hastanın, hasta yatağı ile rahat etmesi ise kaçınılmazdır. Yatalak olan hastalarımızın daha rahat yaşaması ve yaşadığı bu hastalığın sonuçlarını en aza kadar indirmek, hasta yatakları ile mümkün olmaktadır. Özellikle geçici olarak yatağa bağımlı hastalarımızı fiyat bakımından bütçesini zorlayabilecek bu yatakları almak yerine kiralık hasta yatakları ön plana çıkmaktadır. Hasta bakıcıları, bu yataklar sayesinde biraz daha geri planda kalarak hem hastanın fiziksel gelişimi açısından hem de hastanın başkasına yük olma düşüncesinden kurtulma noktasından hastaya da büyük oranda yardım etmiş olacaklardır. Tamamen hastalara özel olan kiralık hasta yatakları, televizyon izleme ve kitap okuma gibi konularda da hastalarımıza en uygun açıyı sağlamaktadır.
1996 yılından bu yana hasta yaralanma risklerini en aza indirgeyerek ve yataktan düşmeleri azaltmak için hastaneler ile birlikte çözümler üretmeye çalışıyoruz. Tıbbi hastane yatakları pazarında başarı için eşsiz ve yenilikçi ürünler sağlayan Ar-Ge çalışmalarının öneminin farkındayız. Hasta güvenliğini sağlamak için imalatını yaptığımız hastane yataklarının kullanımını teşvik etmek yoluyla, hastalarınıza güvenli bir hastane ve ev ortamı oluşturmak için kararlıyız. Bu bağlamda iyi bir hasta yatağı nasıl olmalıdır sorusunu aşağıdaki paragrafta yanıtlamaya çalıştık.
Bir hastane yatağı herhangi bir hasta veya yatalak kişinin güvenlik ve konforunu arttırmak için üretilmiş yatak çeşididir. Bu tip hasta yatakları, hareket kaybı yaşayan muzdarip hastalar, engelliler, yaşlılar için, bir klinik, hastane veya evde kullanıldığında yararlıdır. Hasta karyolası sahip olduğu özellikleri ile hasta ve bakıcıya, tuvalet, hasta transferi, hastanın günlük bakımı gibi işlerini kolaylaştıracak imkanlar sunar. Kullanılan bütün malzemeler aşınmaya karşı dirençli olmalıdır. Hastane ortamında kullanılan temizleyicilerden, dezenfektanlardan etkilenmemelidir. Baş ve ayak çerçevesinin yatak platform çerçevesine vida, cıvata, somun vb şekilde bağlanmış olmamalıdır. Yerine koy, sok ve hapset şeklinde mekanik sabitleme mekanizmasıyla olmalıdır. Hasta yatağı; hastanın derisine hava akımını destekleyen şekilde yapılmış olmalı ve döşek kılıfı lekeye mukavemetli ve özellikle vücut sıvısıyla uzun süre kontak kurabilecek şekilde olmalıdır. Kılıfın dikişleri sağlam şekilde olacak şekilde ana döşeğe sıvı geçişine engel olacak şekilde imal edilerek fermuarın döşek kılıfına birleştiği yer sağlam olmalı ve aşırı yüke dayanıklı olmalıdır. Yatak kullanılmadığında tekrar eski formuna dönüşebilen bir özellikte olmalıdır.
Döşek kılıfı lekeye mukavemetli ve özellikle vücut sıvısıyla uzun süre kontak kurabilecek şekilde olmalı, kılıfın dikişleri sağlam şekilde olacak şekilde ana döşeğe sıvı geçişine engel olmalıdır. Fermuarın döşek kılıfına birleştiği yer sağlam olmalı ve aşırı yüke dayanıklı olmalıdır. Karyola ve şilte ile birlikte kullanılan hasta battaniyesi yumuşak, sıcak, ham pamuktan dokunmuş, tahriş edici olmayan, eskimez, hastane kullanıma uygun olarak üretilmelidir. Hasta yatakları güvenliği ile ilgili olarak çok önemli olduğunu düşündüğümüz diğer bir konu da; karyola tekerleklerinin yatak platformuna sağlamca kaynatılmış olması gerekliliğidir. Hastayı yatağa yerleştirme esnasında kırılan bir tekerlek hastanın yataktan düşerek ciddi şekilde yaralanmasına hatta ölümüne yol açabilir. Böyle kötü olayların yaşanmaması için hasta karyolası tekerleklerini son derece sağlam bir şekilde karyolayla birleştirmek, hasta yatağı imalatçısı firmaların dikkat etmesi gereken önemli bir husustur. Bu yazıyla ilgisi olan "Hasta Karyolası Nasıl Kullanılır" başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Radikal Medikal Hasta Yatakları
Ürünlerimizle ilgili soru, teknik destek veya siparişleriniz için bizi arayabilirsiniz.
Gsm: 0 541 211 03 22
Tel: 0 212 615 05 88
Firmamız üretimini yaptığımız ve satışa sunduğumuz ürünleri sergilemek amacıyla İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin tüm il ve ilçelerinde satış merkezleri kurmuştur. Müşterilere yirmi dört saat havalı yatak ve hasta yatağı kiralama hizmeti sunmayı taahhüt ediyoruz. Herhangi bir sorunuz veya talebiniz için lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
Hürriyet Medikal hasta yatağı kiralama
Wipperman Medikal akülü tekerlekli sandalye
Kariyer Medikal hasta yatağı kiralama
Bu sitede yayınlanan yazılar ve görsellerin telif hakkı Radikal Medikal Hasta Yatağı firmasına aittir.